Siirry sisältöön

Koneoppiminen ja tekoäly niittävät innostusta monella tieteen alalla.

Alla olevalla videolla Medaffconin biostatistikko Iiro Toppila käy läpi, miten koneoppimisen ja tekoälyn työkaluja voidaan valjastaa tosielämän tiedon tutkimuksiin. Video on kuvattu Medaffconin asiakasillassa huhtikuussa 2018. Katso video ja lue lisää aiheesta alta (englanniksi).

Machine learning and AI in RWE studies

Machine learning and artificial intelligence are in the middle of hype in various fields of science.

Medaffcon has been working with RWE data since the Biobank Act took effect in 2013, studying the status of various patient groups in a real world setting. Watch the video to see our vision on how machine learning and AI methods could be applied to (Finnish) RWE data improving personalized patient care.

RWE data possesses huge potential to improve patient care, and machine learning could be the tool to utilize this potential now and in the future.- Iiro Toppila, Biostatistician, Medaffcon Oy

Read more on this topic from our previous post.